Takimi i 34-ërt i Bordit EITI, Oslo

Takimi i 34-ërt i Bordit EITI, Oslo

Ky artikull u publikua fillimisht në faqen e internetit të Sekretariatit Ndërkombëtar EITI (eiti.org)

Takimi i Bordit Ndërkombëtar EITI, Standartit Global për qeverisjen e burimeve natyrore, po zhvillohet në Oslo, Norvegji më datat 1 dhe 2 Qershor.

Takimi i Bordit kryesohet nga Fredrik Reinfeldt, Kryeministri suedez në vitet 2006-2014. Bordi do të shqyrtojë progresin në 51 vendet  zbatuese EITI. Tema të tjera të rëndësishme do të përfshijnë rënien dakord të një plani të rishikuar për Validimin e implementimit EITI, një rishikim të fondeve, si dhe ndryshimet e qeverisjes në vijim të Konferencën Globale në Lima.

IMG-20160602-WA0001