Vendet EITI

Shtetet EITI

Në nismën EITI janë pëfshirë aktualisht 51 vende, nga këto 31 vende anëtare dhe 20 vende të tjera kandidate.

Deri më tani 45 vende kanë publikuar të ardhurat që gjenerohen nga industria nxjerrëse.

Shtetet Anetare te Eiti

➔Shqipëria
➔Burkina Faso
➔Çadi
➔Kameruni
➔Bregu i Fildishtë
➔Gana
➔Guatemala
➔Guinea
➔Iraku
➔Indonezia

➔Kazakistan
➔Republika e Kyrgistanit
➔Liberia
➔Mauritania
➔Mongolia
➔Mozambiku
➔Nigeria
➔Niger
➔Norvegji

➔Peru
➔Republika e Kongos
➔Sierra Leone
➔Tanzania
➔Togo
➔Timor-Leste
➔Trinidad dhe Tabago
➔Zambia
➔Jemen
➔Republika Demokratike e Kongos

Shtetet Kandidate

➔Afganistani
➔Azerbaxhan
➔Britania e Madhe
➔Etiopia
➔Filipinet
➔Guinea e Re
➔Gjermania

➔Hondurras
➔Indonezia
➔Ishujt Solomon
➔Kolumbia
➔Malawi
➔Madagaskar
➔Mianmar

➔Papua
➔Republika Domenikane
➔Sao Tome dhe Principe
➔Senegali
➔Seychelles
➔SH.B.A.
➔Tajikistan
➔Ukraina

Shtetet te Pezulluara

➔Republika e Afrikes Qendrore
➔Jemen